Kamis, 06 April 2017

panduan membikin kerangkeng love bird yang betul

buat membikin kerangkeng love bird mesti dicermati atas bagus oleh para gembala lovebird. karna atas kerangkeng yang seperti bakal menjamin keamanan serta keamanan lovebird anda. terdapat 2 alternatif yang dapat anda ambil buat menyiapakannya kerangkeng, ialah membeli kerangkeng lovebird ciptaan industri yang melimpah di lego di gerai-gerai yang melego alat-alat breeding alias anda dapat membikin kerangkeng lovebird seorang diri. selanjutnya ini abdi bakal menyuguhkan panduan membikin kerangkeng lovebird.

memastikan skala kerangkeng yang bakal anda bikin

skala kerangkeng dicocokkan atas besaran lovebird yang bakal anda masukkan. kian melimpah kukila lovebird yang anda advis sehingga kian bebas kerangkeng lovebird yang anda bikin. jauhi membikin kerangkeng yang minim setelah itu di isi kukila yang melimpah alias enggak seperti karna bakal melahirkan cakak diantara lovebird.
cermati materi buat membikin kerangkeng lovebird

material yang anda memakai mesti baik serta ajek gigitan lovebird, sehingga anda sediakan material yang kokoh serta tangguh serupa galvanum, ferum, benang besi kuas, kusen keras serta lain serupanya. pastinya materi material ini sekalian enggak bakal cedera oleh tikus, anai-anai, angin, cecunguk serta lain-lain.
buatkan lokasi kotoran lovebird

lokasi kotoran yang anda bikin anda bercadang di bawah kurungan lovebird agar lebih efisien dalam membersihkannnya karna bila kerangkeng enggak dilengkapi lokasi kotoran sehingga anda mesti kerap memuatkan tangan buat mesterilkan kerangkeng serta ini bakal berakibat akan kenyamanan lovebird.
sediakan lokasi makan serta minum lovebird

tiap sebandung lovebird bagusnya disiapkan 1 lokasi makan serta 1 lokasi minum serta bila dalam kurungan alias kerangkeng terdapat 3 pasang lovebird sehingga sediakan 3 lokasi makan serta 3 lokasi minum. tempatkan lokasi makan serta minum yang penting sehingga lovebird bisa makan, minum, beranjak serta masuk glodok atas enak.
buatlah 2 tipe pintu kerangkeng
pintu pertama terbuat yang cukup buat tangan anda enggak amat besar serta enggak ketang, guna pintu ini buat memuatkan serta melontarkan lovebird.
pintu kedua adalah lokasi memuatkan bujur sangkar glodok lovebird, buatlah andaikan cukup buat memuatkan serta melontarkan glodok. janganlah pakailah pintu ini kala lovebird terdapat didalam buat menjauhi lovebird melambung pergi kurungan. kedua tipe pintu yang anda bikin lengkapi atas buah baju pengaman.
membikin kurungan alias kerangkeng atas mengacuhkan keamanan lovebird

disini yang mesti anda cermati ialah aspek keamanan lovebird semisal menjauhi pucuk ferum alias benang besi yang menjendul ke dalam buat menghindari lovebird terluka terbeset pucuk benang besi alias ferum. terakhir kali anda sirkam serta jamah dalam kerangkeng terpenting pojok-pojok kerangkeng bila terdapat suatu yang andaikan mematikan kukila sehingga anda lenyapkan dulu.
cara merawat anakan lovebird biar cepat gacor
cara merawat piyik kenari baru menetas
cara merawat kenari biar gacor keras
cara mengatasi kenari macet bunyi setelah kawin
cara agar lovebird cepat bertelur paling ampuh
cara membuat lovebird gacor siang malam
cara memandikan lovebird malam hari
cara membuat lovebirds ngekek panjang
mengatasi lovebird ngantuk

Tidak ada komentar:

Posting Komentar